Ne shvataju svi parovi da je za skladan bračni i porodični život potreban trud oba partnera.Zbog toga, važno je znati da se oko 40,7 odsto evropskih brakova završava razvodom za manje od 10 godina.Studija advokata Slatera i Gordona identifikovala je koja godina braka je najsrećnija, a koja najteža.

Tri godine

Postoji mišljenje da ljubav živi samo tri godine. Tada par ili raskida ili njihova veza postaje manje idealna nego ranije. U stvarnosti, nakon tri godine veze, ljudi su skloniji da prihvate slabosti svog partnera i zbog toda se osećaju ugodnije.Takođe je uobičajeno da u trećoj godini porodičnog života, par odluči da ima bebu. Samim tim, njihova veza postaje jača. Veruje se da je treća godina braka najsrećnija.

Pet godina

Prvi pravi problemi mogu početi u petoj godini porodičnog života. U ovom periodu deca su još mala i zahtevaju veliku pažnju. Ovo je veoma teško kombinovati sa poslom, održavanjem domaćinstva i drugim svakodnevnim problemima. Posle pet godina zajedništva, parovi počinju da razmišljaju o razvodu i obraćaju se advokatima. Veruje se da je ova godina najteža.

Sedam godina

Ako par ostane zajedno nakon pet godina braka, onda ih čeka još jedna prepreka koju treba da prevaziđu. To je sedma godina porodičnog života, koju stručnjaci nazivaju „sedmogodišnjim svrabom“. Do ovog trenutka porodični život postaje rutina. Takođe mogu se desiti finansijski problemi, nesuglasice u vezi sa vaspitanjem dece i svađe oko podele obaveza u domaćinstvu.Ovo je veoma komplikovan period. Ako supružnici uspeju da prođu kroz to ruku pod ruku, onda će pred njima biti jak i srećan brak.

Izvor 24sedam