Holivudskom glumcu Vilu Smitu zabranjeno je prisustvo na dodjeli Oskara nakon što je ošamario komičara Krisa Roka na sceni nakon što se našalio na račun izgleda njegove supruge, ali njegov film bi mogao da bude nominovan za prestižnu nagradu.Vil Smit navodno će se naći u trci za Oskara 2023. nakon najave da će njegov novi film biti objavljen u decembru 2022. To će biti njegov prvi film od kad je ošamario Krisa Roka na ceremoniji dodjele nagrada 2022. godine, a potom mu je zabranjeno prisustvo na deset godina.

Sada bi glumac mogao da bude nominovan, piše Mirror, ali i dalje neće moći da prisustvuje prestižnoj ceremoniji.Vil Smit je nakon događaja koji je obišao svijet podnio ostavku na Akademiju i kasnije se izvinio Krisu Roku za svoje postupke.

Apple TV je u u subotu uveče odabranoj publici prikazao film “Emancipacija” u kojem igra Vil Smit.Nakon projekcije organizovan je razgovor o filmu na kojem je govorio i Vil Smit što je ujedno njegov prvi javni nastup nakon incidenta na dodjeli Oskara kada je ošamario Krisa Roka.Film koji govori o otporu prema američkom ropstvu završen je prije incidenta.

Izvor CDM