Ako putujete u Veliku jabuku s namjerom da napravite selfie na Times Squareu ili da se provozate brodom do Kipa slobode, Evoke donosi nekoliko prijedloga šta biste mogli još uraditi u New Yorku.Za razliku od mnogih mjesta, svakom novom posjetom uvijek pronađete nešto novo i drugačije u New Yorku.

Lutajte Brooklynom

Ukoliko ste se našli u New Yorku, na vašem rasporedu sigurno biste trebali imati jedno rezervisano mjesto za posjetu Brooklynu. U ovom dijelu ćete moći pronaći mnoga hipsterska mjesta, restorane s odličnim vinom i puno cool barova. U ljetnim mjesecima spustite se prema rijeci i provjerite ponudu na tržnici Smorgasburg.

Šetnja West Villageom

Ukoliko biste željeli iskusiti život pravog Njujorčanina, zašto ne biste prošetali West Villageom i upoznali se s arhitekturom veličanstvenih stanova u ovom dijelu grada. U najljepšem susjedstvu možete vidjeti prekrasne zgrade i ulicu u kojoj žive poznate ličnosti. Naime, u ovom dijelu New Yorka nalazi se zgrada u kojoj su snimane serije “Prijatelji” i “Seks i Grad”.

Cycle Hudson Riverside park

Iako su hodanje High Lineom ili šetnja kroz Central Park prilično popularne stvari u New Yorku, mnogo toga se može reći i o Riverside Parku u zapadnom dijelu Manhattana. Ovdje možete prošetati kraj rijeke Hudson i nakratko uzeti predah od užurbanog života New Yorka. Također, u ovom dijelu možete iznajmiti i bicikl i na taj način se opustiti.

Botanički vrtovi u Brooklynu

Botanički vrtovi u Brooklynu su možda i najzelenije mjesto u New Yorku. Ovdje možete vidjeti gomilu egzotičnih biljaka, a nakon toga odmah otići na kafu u jedan od obližnjih kafića. Neposredno pored se nalazi bruklinski muzej.

Kafa u dvorištu Univerziteta Columbia

Jutarnja šetnja uz kafu u dvorištu Univerziteta Columbia je zaista lijep način da započnete dan. Također, šetnja i kafa u njegovom kampusu može biti i odličan način da pobjegnete od gradske vreve, a usput ćete vidjeti i impozantnu arhitekturu same univerzitetske zgrade.

Izvor Klix.ba