Glumca Džodi Komer je najlepša slavna osoba sveta, prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

De Silva je do tog zaključka došao koristeći kompjutersko mapiranje lica, veoma popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta se metoda bazira na „zlatnom rezu“, poznatom i kao „božanski presek“. „Pokazalo se da ona ima najbolja očitavanja položaja nosa i usana s rezultatom od 98.7%, što je samo 1.3% od savršenog oblika“, rekao je De Silva za Dejli Mejl.„Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju“, kazao je još lekar i dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve. Imale su „samo 88%“, što je njen ukupan procenat smanjilo na 94.52%.

Drugo mesto zauzela je Zendaja (94.37%), a treće Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Arijana Grande (91.81%). Kim Kardašijan (91.28%) našla se na osmom mestu.De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. „Ove nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata“, objasnio je ranije.

Ko je Džodi Komer?

29-godišnja Džodi Komer britanska je glumica koja se proslavila ulogom Vilanel u seriji Ubiti Iv. U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. 2019. godine osvojila je Emi za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (upravo u seriji Ubiti Iv). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.Nakon prve sezone Ubiti Iv počela je sve više da privlači pažnju javnosti pa je 2018. godine proglašena jednom od „najuticajnijih devojaka sveta“, a godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi 30 ispod 30.

Izvor Krstarica