Knjiga o Nostradamusu u kojoj autor, Mario Reding, tvrdi da je francuski astrolog iz 16. vijeka predvidio smrt kraljice Elizabete II, upozorava da bi pet velikih događaja u 2023. moglo predstavljati veliku prijetnju čovječanstvu.U svojoj knjizi objavljenoj 2005., “Nostradamus: Potpuna proročanstva za budućnost”, Reding tvrdi da će iduće godine uz prirodne katastrofe biti i neka od najznačajnijih događanja na polju politike i nauke.

Što se tiče kraljičine smrti, Redingovo tumačenje Nostradamusove pjesme glasi: “Kraljica Elizabeta II će umrijeti, oko 2022. godine, u starosti od oko 96 godina.”Ako se to čini sablasnim, prema brojnim izvještajima, Reding je takođe predvidio pet velikih događaja za 2023. na temelju svojih tumačenja.”The Sun” izvještava kako je Nostradamus napisao: “Sedam mjeseci Velikog rata, ljudi mrtvi zbog zla.”

Ovo je dodatno zabrinjavajuće uzimajući u obzir trenutnu krizu u Ukrajini i prijetnju Trećeg svjetskog rata.Publikacija izvještava da bi se predviđanja takođe mogla odnositi na napetost između Kine i SAD-a u vezi s Tajvanom.

(HITC)