Pesmom Mala započinje novo poglavlje Mileta Kekina. Mala je pesma i slikovnica, ona je direktno inspirisana Miletovom desetogodišnjom kćerkom koja je, kako pesma kaže, takođe „neobično nepraktična i samo sebi slična.“„Često pevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vreme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere lepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno.

S druge strane voleo bih da Mala dođe i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primereni i u skladu sa konvencijama koje su često same sebi smisao. Ona je takođe i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo dece”.Za kraj je Mile zaključio: „Ako bih baš morao poruku pesme sažeti u jednu rečenicu ona bi glasila: ’Savršenost je, ne samo lažna, nego i dosadna’“.

Režiju i montažu za pesmu Mala radio je Tomislav Fiket po Ilustracijama Tomislav Torjanca.Kada je počeo pisati Malu, Mile kaže da nije ni sanjao da će se ona pretvoriti u slikovnicu, a još se manje nadao da će je napraviti Tomislav Torjanac, autor remek-dela Kako živi Antuntun i Grga Čvarak.Mala je prvi singl sa njegovog nadolazećeg albuma koji koji je već u pripremi i biće objavljen na proleće iduće godine.

Izvor Danas