Netfliksov novi film o Merilin Monro, Plavuša (Blonde) uznemirio je gledaoce zbog jedne scene u kojoj holivudsku divu brutalno siluje ni manje, ni više nego pokojni američki predsjednik Džon F. Kenedi.Film u kojem glume Ana de Armas, Adrijen Brodi, Bobi Kanavale, Ksavijer Semjuel, Kaspar Filipson i Džulijen Nikolson nedavno je pušten u bioskope, a trebalo bi da na Netfliks stigne 28. septembra.No, treba imati u vidu da je većina radnje u filmu izmišljena.

Iako film prikazuje neke stvarne aspekte života pokojne glumice, većina radnje zapravo je temeljena na fikciji, romanu Džojs Kerol Oate iz 2000. godine.Film je izazvao burne reakcije nakon što je objavljeno da je dobio ocjenu NC17, što znači da djeca mlađa od 17 godina ne mogu da ga gledaju, čak ni pod nadzorom odraslih.Međutim, sada je otkriveno da film sadrži višestruke prikaze seksualnog napada i nasilja.Oni koji nisu bili pogođeni „ovom“ restrikcijom iznijeli su svoj stav o filmu i spornim scenama na Tviteru, opisujući ih kao mučne i nepotrebne.

„Scena silovanja u filmu „Plavuša“ nije nikakva umjetnost, već je u pitanju čista izmišljotina o mrtvoj ženi koja je za života rekla da ne želi da se ljudi s njom šale na tu temu“, jedan je od komentara.Osim Džona Kenedija glumicu u filmu siluje i filmski producent Deril Zanuk, piše Telegraf.Reditelj Endru Dominik u potpunosti je stao u odbranu svog filma, mada je za sajt Screen Daily rekao da je to „jedan zahtjevan film, a ako se publici ne sviđa, to je njihov problem.“

Izvor CDM