Na Internetu postoji mnogo tutorijala za šminkanje, ali ne mogu sve tehnike pokazati pravu ljepotu vaših očiju.Pratite ova uputstva i otkrićete kako šminka može da istakne vaš sjaja na osnovu boje očiju.

Tamne oči

Vlasnici očiju ove boje imaju prednost: gotovo sve nijanse sjenki su pogodne za njih. Međutim, ako želite da dodate dubinu svom izgledu, plavi i zeleni tonovi će vam dati efekat koji želite. Takođe, svijetle boje kao što je zlato koje se nanose na uglove očiju mogu dodati čar.

Plave oči

Prema krugu boja, narandžasta je suprotnost plavoj. Samim tim će plavookim damama odgovarati sve nijanse braon i terakote. Pored toga, bolje je dati prednost mirnijim tonovima. Zapamtite da se ova boja očiju dobro slaže sa crnim ili tamno sivim ajlajnerom.

Zelene oči

Upotreba ljubičaste palete će pomoći da se stvori svijetao, senzualan izgled, savršen za večernju šminku. Druge pogodne nijanse su roze, bronzane, crvene i crne boje.

Smeđe oči

Kod ovog tipa, oči obično mijenjaju boju u zavisnosti od osvjetljenja, što treba uzeti u obzir pri izboru prave palete sjenki. Najskladnije izgledaju zelene nijanse, pastelne boje, kao i sjenke sa metalnim efektom, što će sliku učiniti još uočljivijom.

Izvor Kolektiv.me