Podočnjaci ispod očiju mogu se pretvoriti u ozbiljan problem. Oni čine lice umornim i dodaju starost. Iako neki ne obraćaju pažnju na njih, najčešće ljudi žele da ih se otarase kako bi izgledali svežije i mlađe.Modrice ispod očiju nisu uvek znak nedostatka sna. Čak i ako dobro spavate noću, modrica ispod očiju može biti posledica osetljivosti vaše kože. Postoji nekoliko prirodnih lekova za vlaženje lica, posebno područja donjeg kapka.

Bademovo ulje

Malo bademovog ulja, koje pomaže da se oslobodite kesa ispod očiju. Bademi su izuzetno hranljivi, zbog čega se ne samo jedu, već koriste i u proizvodnji raznih proizvoda za negu kože. Bademi sadrže proteine, mononezasićene masne kiseline, nezasićene masne kiseline, vlakna, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, kalijum, vitamin E, riboflavin, tiamin, niacin i folat. Sve ove komponente deluju na poboljšanje izgleda kože i, samim tim, na smanjenje modrica ispod očiju.Dobro operite lice. Stavite dve do tri kapi na vrh prsta i nežno tapkajte na područje ispod očiju tako da koža dobro upije ulje.

Arganovo ulje

Arganovo ulje je antifungalno ulje koje sadrži antioksidante. Vlaži i omekšava kožu i kosu jer sadrži vitamin E i omega 3, 6 i 9 masne kiseline. Arganovo ulje je idealno za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju.Svako veče pre spavanja vrhom prsta nanesite tri kapi arganovog ulja ispod očiju. Ne zaboravite da operete lice pre nanošenja ulja. Na licu ne bi trebalo da bude prljavštine ili tragova šminke.

Ulje semena komorača

Za ovo ulje se kaže da poboljšava protok krvi i održava kožu gipkom. Ulje semena komorača sadrži proteine i vitamine A, B i C.Iako je ulje semena komorača veoma korisno, ne treba ga koristiti u velikim količinama. Može biti toksičan u slučaju predoziranja, pa ga pažljivo koristite. Nanesite tri kapi na podočnjake vrhovima prstiju nežnim pokretima, ulje treba potpuno da se upije.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži antioksidante. Pored toga, bogat je mononezasićenim masnim kiselinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminom E. Kada se primenjuje lokalno, vlaži i regeneriše kožu. Takođe sadrži puno oleinske kiseline.Nanesite krpu sa maslinovim uljem na područje oko očiju na nekoliko minuta. Zatim uklonite krpu i ostavite ulje preko noći. Operite lice ujutru kao i obično.

Izvor Novosti