Organizatori Met Gala manifestacije, jedne od najvećih modnih večeri, najavili su temu za sledeću godinu – slavljenje lika i dela pokojnog Karla Lagerfelda.Zakazano, kao i obično, za prvi ponedeljak u maju, akcija prikupljanja sredstava sa svetskim zvezdama pozvaće prisutne da odaju počast radu nemačkog dizajnera koji je preminuo 2019. godine u 85. godini.

Tema se poklapa sa velikom izložbom u Institutu za kostime Metropoliten muzeja umetnosti, pod nazivom „Karl Lagerfeld: linija lepote“. Izloženi predmeti će uključivati kreacije iz Lagerfeldovog perioda kao kreativnog direktora modnih kuća Fendi, Chloe i Chanel, kao i njegove komade iz Balmain, Patou i dizajne brenda koji nosi njegovo ime.

Pošto je pandemija Covid-19 primorala organizatore da zakažu poslednja dva događaja za manje od osam meseci jedan za drugim, poslednje Met Gala manifestacije bile su varijacije na američku modnu temu: ovogodišnji „Pozlaćeni glamur i bela kravata“, a 2021. „U Americi: Leksikon mode“.Kopredsedavajući ove modne svečanosti, u kojem su prošle godine bili Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds, tek treba da budu objavljeni.

Izvor 24sedam