Čuveni britanski frizer Ričard Vord otkrio je zašto danas sve više djevojaka i žena boji kosu tako da ima tamni korijen, a izrazito svijetao, gotovo bijeli ostatak. Ovaj trend, koji nije novitet i bio je popularan i ranijih godina, sada je “must have” među zvijezdama, a jedna od prvih poznatih ličnosti koja ga je promovisala je trendseterka Kim Kardašijan.

Zašto dame danas sve više nose trend koji može da djeluje neuredno, kao da su zaboravile ili nisu imale vremena da oboje korijen? Po riječima stiliste, poznate ličnosti su usvojile ovu najmoderniju frizuru kako bi stvorile efekat ležernog izgleda i pokazale da nisu savršene, što je takođe jedan od trendova koji u svijetu sve više uzima maha. Vord kaže da se zvijezde zahtijevaju od svojih stilista da im naprave “prirodnu boju”, odnosno da se na korijen nanese nekoliko tonova tamnija nijansa u odnosu na ostatak vlasi, kako bi postigli da izgleda da je “prirodno izrasla”:

Međutim, upozorio je i da tehniku znaju samo najbolji stručnjaci i da pažljivo birate frizera ukoliko želite da postgnete ovaj efekat koji predstavlja kombinaciju balejaža i kombinovanja različitih nijansi.Kim Kardašijan se u novembru 2022. sa novom frizurom pojavila na dodjeli CFDA modnih nagrada, održanoj u Njujorku. Od tog trenutka, trend je masovno prihvaćen, a djevojke širom svijeta u od svojih frizera zahtijevale iste frizure.

Izvor Mondo.rs