Stara verovanja nalažu da sledeće stvari nikada ne bi trebalo poklanjati uoči Nove godine!Kada krenete u kupovinu poklona za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da ne bi trebalo da ih poklanjate, jer privlače neuspeh i negativnu energiju u život osobe kojoj ih poklanjate.

1. Posuđe-Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

2. Oštri predmeti-Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

3. Novčanik-Novčanik možete pokloniti, ali je važno da on ne bide prazan. U tom slučaju, onaj kome darujete će uvek imati problem sa novcem.

4. Ogledalo-Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

5. Sat-Prema narodnom verovanju ako se desi da sat stane to može da donese nesreću. Najbolje bi bilo da izbegavate kupovinu ovog poklona, piše Stil.

Izvor Stil