Iako se svi najviše radujemo letnjim putovanjima, odnosno godišnjem odmoru, ko kaže da ne možemo i ne treba da putujemo i u decembru, i to ne nužno samo na proslavu Nove godine?Kada su u pitanju najpopularnije destinacije za decembar pred nama, podaci sajta Airbnb pokazuju raznovrsne rezultate, a evo kojih deset gradova su na listi najtraženijih.

Sidnej

Sve više ljudi opredeljuje se za ovu australijsku destinaciju, naročito otkako su ukinute restrikcije povodom korona virusa. Iako je glavna atrakcija čuvena Sidnejska opera, tu je živa pop-kulturna i umetnička scena.

Malaga

Malaga se još odranije nalazi na listi za putovanje onih koji traže sunce krajem godine, jer je prosečna temperatura u decembru oko 17 stepeni. A, sem toga, tu su i brojne pijace, restorani i kafići, kao i prelepe katedrale.

Rovaniemi

Ako se pitate odakle vam je poznato ovo ime, to je zato što je u pitanju zvanično prebivalište Deda Mraza i ujedno veoma popularna porodična destinacija pred Božić. Tu su u ponudi brojne zanimljive praznične aktivnosti, radionice i naravno originalni suveniri i pokloni.

Bangkok

Još jedno odredište na kome je veoma toplo u ovo doba godine, čak do 32 stepena, a pritom je kiša veoma retka. Zamislite samo da decembar provodite na plaži umesto u kaputu i grudvajući se…

Kejptaun

Oni raspoloženi za jednu potpuno drugačiju avanturu od svakodnevice mogli bi da se upute ka Kejptaunu, jer tamo su Stona planina, kolonija pingvina i razni muzeji koji vrede posete, tako da vam neće biti dosadno.

Brisel

Grad koji je prelep i kad nisu praznici posebno oživi pred Božić, jer tada na scenu stupaju njegove prepoznatljive praznične pijace, sa drvenim štandovima i brojnim domaćim proizvodima. Sve uz prelepa svetla i veselu atmosferu.

Oslo

Ko ode malo severnije, neće videti samo prazničnu atmosferu nego i prelepu arhitekturu, za šta je primer zgrada Norveške nacionalne opere i baleta. Tu su i prirodni fjordovi, pa se možete upustiti i u razgledanje grada putem reke.

Alikante

Ovaj grad najpoznatiji je po kupanju, jedrenju i sangiji, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da je njegov stari deo prelep, jer se u njemu nalaze gotske katedrale, srednjevekovni dvorci i građevine koje su iz 15. i 18. veka.

Stokholm

Za ljubitelje Skandinavije, sa posetom Stokholmu nema greške, ovaj grad tada postaje zimska zemlja čuda koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Spremite se samo za veoma niske temperature i puno snega.

Kankun

Meksiko je privlačan za posetu tokom cele godine, ali na zimu može biti pravo osveženje i kontra hladnoći kod kuće. Ako odete do Kankuna, očekuju vas prijatne letnje temperature, sunčevi zraci i kokteli koje možete piti na plaži.

Izvor: Stylist