Petar Grašo, regionalna pop zvijezda i jedan od najuspješnijih pop autora i pjevača mlađe generacije, 15. februara stiže u Sarajevo, a publici obećava večer hitova koja će ostati u riznici uspomena dobrih koncerata.Vijest da će se popularni Splićanin nakon dvije godine ponovo susresti sa sarajevskom publikom obradovala je njegove brojne fanove u BiH i Sarajevu.”Sarajevo spada u jedan od onih krupnijih zalogaja u regiji, uz Zagreb, Split, Ljubljanu, Beograd… tako da se uvijek radujemo koncertu pred sarajevskom publikom. Imali smo prekrasan koncert prije dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti tu tradiciju. Čeka nas večer hitova, večer pjesme i mediterana i mislim da će to biti večer koja će ostati u riznici uspomena dobrih koncerata”, rekao je Grašo za Klix.ba.

Istakao je da njegova vjerna publika može očekivati stotinjak minuta veselja i trenutaka u kojima će se opustiti i otploviti u svijet u kojem nema problema i u kojem se samo raduje.”To će biti večer mirisa mora i mojih pjesama uz koje smo zajedno živjeli posljednjih dvadeset godina”, rekao je Grašo najavljujući dobru zabavu.Sarajevo mu je, kaže nam, već godinama izvanredan domaćin i uvijek mu se rado vraća.”Poznajem puno prijatelja tamo, puno je lijepih mjesta. Postoje dani kada u Sarajevo dođem anonimno i po tim slatkim, malim ćoškovima se družim s prijateljima i uživam u njihovom humoru, izvanrednoj hrani, u tom jednom ambijentu koji je jedinstven i zato se uvijek rado vraćam u Sarajevo”, bio je iskren Grašo.

Nesumnjivo je da će sarajevska publika još jednom uživati u brojnim hitovima Petra Graše među kojima su “Utorak”, “Ko nam brani”, “Volim i postojim”, ali i novijim pjesmama kao to su “Moje zlato” i “Ako te pitaju”. Karte za koncert Petra Graše u Domu mladih Sarajevo možete kupiti u BKC-u, na platou Skenderija ili putem sistema Kupikartu.ba.

Izvor Klix.ba