Proces upoznavanja nekog novog može da se tumači i kao zabavan novi “zadatak”. Međutim, kako se još uvek ne poznateje dovoljno može da bude neprijatno kada dođe vreme za davanje poklona.Bilo da je sezona praznika (kao sada) ili predstojeći rođendan, ako se kratko zabavljate izazvono je uopšte odlučiti da li je vreme za poklanjanje jedno drugom. Na kraju, ne želite da budete jedini koji će dati poklon ili da vam se pokloni, u slučaju da niste pripremili poklon za osobu do vas. Ako odlučite da poklonite nešto partneru, postoji nekoliko stvari kojih bi ipak trebalo da se klonite na početku veze jer mogu sa sobom da nose preveliki pritisak ili da daju pogrešnu poruku.

Šta ne bi trebalo da poklanjate novom partneru/ partnerki?

Preporučuje se da se udaljite od bilo kakvog poklona koji može da šalje poruku prevelike posvećenosti prebrzo. Ovo pravilo uključuje bilo koju vrstu nakita, satova… sa novom vezom, ne želite da ostavljate utisak da želite da se brzo krećete. Isto tako, savetuje se da izbegavate da dajete bilo koju vrstu donjeg veša, jer ovi predmeti mogu ostaviti utisak da drugu osobu ne shvatate ozbiljno. Pored ovih predmeta, želite da izbegnete davanje nečeg bezličnog kao što su poklon kartice, ponovo poklonjeni predmeti, kuhinjski predmeti ili čokolade/cveće. Ovi predmeti pokazuju nedostatak truda i vremena, iako možda nije tako, ali se još uvek ne poznajete dovoljno dobro.Pravi je izazov pronaći ravnotežu između toga da ne budete previše ozbiljni, ali ne i previše opušteni. Takođe bi trebalo da se držite podalje od bilo koje vrste uramljenih fotografija jer izazivaju neželjeni pritisak na vezu.

Preporučuje se da slušate šta vaš partner/ka voli i krenete odatle. Ako vole superheroje, pokušajte da im poklonite strip ili tematski paket poklona. Takođe možete da idete i linijom posla, pa ako se bave nekim specifičnim zanimanjem, ideja može da se kreće i u tom pravcu.Takođe umesto da se opterećujete da li će im se nešto dopasti ili ne, idite na bezbedne opcije. Uvel možete da se odlučite za nešto što oboje možete da uradite.

Izvor Novosti