Danas će u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom, navode iz FHMZ. Obilnije padavine na području Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21 stepen.

Narednih dana kiša

Sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje kiša ili lokalni pljuskovi uglavnom tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 stepena.U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U većem dijelu zemlje prestanak padavine poslijepodne. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 stepena.

Biometeorološka prognoza

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i južinom, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su meteropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Temperature zraka će porasti, što bi trebalo malo umanjiti negativne efekte promjene vremenskih prilika.Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Izvor Avaz