Neda Ukraden, muzička diva i jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, 19.2.2018. održala je u dvorani “Vatroslav Lisinski”, u Zagrebu, koncert za pamćenje, kojim je obeležila pedeset godina sjajne karijere.Ovim veličanstvenim nastupom u hramu muzike, Neda je još jednom potvrdila zvezdani status, a trideset dva velika hita, od kojih su mnogi “evergreen”, uz obradu pesme “Simply the Best” Tine Tarner, poveli su publiku na nezaboravno muzičko putovanje. Pevala je Neda u jedan glas sa pubilikom “Šumi, šumi, javore”, “Vrati se s kišom”, “Oči tvoje govore”, “Majko, majko”, “Kao vino i gitara”, “Na Balkanu”, “Zora je”, “Došlo doba da se rastajemo” i mnoge druge neprolazne pesme u kojima ćete uživati na ovom “Blu-ray” izdanju.

Brojni Nedini saradnici i prijatelji pridružili su joj se na koncertu: Željko Samardžić, Ivan Zak, Bojan Dragojević, Ana Vurcer, orkestar Elvisa Bajramovića, dok je Branko Uvodić biranim rečima najavio Nedu.Ovo “Blu-ray ” izdanje uživanje je za oči i uši, Nedina veličanstvena muzička priča, pesme koje se pamte i koje će ostati za večnost. Pre samog koncerta, Neda je izjavila: “Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila saradnju s najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji.”

Sve je počelo 1967. godine i nemoguće je nabrojati nagrade koje je ova muzička heroina osvojila i sve festivale na kojima je nastupila. Jedno je sigurno, ime Nede Ukraden zlatnim slovima ostaće upisano u muzičku istoriju ovih prostora. Na “Blu-ray” izdanju zabeležen je jedan značajan jubilej, delić bogate karijere.Svi oni koji su prisustvovali koncertu uživaće opet u novom proživljavanju istog osećaja oduševljenja, a oni koji nisu imali priliku da dožive vrhunsku koncertnu atmosferu, sada je mogu pratiti u udobnosti svog doma.

Izvor Novosti