Jedno od najčešćih pitanja koja zaljubljeni partneri imaju jedo za drugo jeste – a koliko si ih imala ili koliko si ih imao dosad.Tako je bilo i tako će biti, bez obzira na toleranciju i fleksibilnost i slobodu.U istraživanje portala “Superdrug Online Doctor” ispitanici su morali da odgovorite na pitanje koju brojku smatraju “najpoželjnijom” kada je reč o seksualnoj prošlosti njihovih partnera.

Muškarci češće od žena lažu o svojoj seksualnoj prošlosti, preciznije o tome koliko su partnerki imali, potvrdilo je istraživanje stranice.Prema odgovorima ispitanika, zaključeno je da za žene ona iznosi maksimalno 14, a za muškarce 15. Ako je broj veći od 14, odnosno 15, druga strana tu osobu počinje da doživljava kao promiskuitetnu.

Vrlo mala razlika ukazuje na nepostojanje dvostrukih standarda što se ogleda i u preciznoj brojci: idealan broj seksualnih partnera i za žene i za muškarce iznosi sedam.Osim prevelikog, ispitanici su se izjasnili da ih može smetati i premali broj seksualnih partnera: ako je žena imala seksualne odnose samo s jednim ili dva partnera, a muškarac s dva ili tri partnerke, ispitanici su ih smatrali previše konzervativnima.

Izvor 24sedam