Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda kažu da će danas preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U subotu, prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni sa maglom i niskom oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 stepeni, na jugu do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 26 stepeni.

Izvor Avaz