Stigao je novi trailer za dugo očekivani prequel “Gospodara prstenova” i već je oduševio mnoge. Seriju “The Lord of the Rings: The Rings of Power” će gledatelji od 2. septembra moći gledati na Amazon Primeu.Nakon godina čekanja i sve većeg uzbuđenja, ostalo je još samo nekoliko sedmica do konačnog izlaska serije koja je označena najskupljom u historiji, čak 43 miliona funti, odnosno 51 milion eura koštala je po epizodi, a Deadline je izvijestio da je ukupno koštalo više od 460 miliona eura.

Serija dolazi gotovo 20 godina nakon posljednjeg filma u trilogiji “Gospodar prstenova” i spremna je vratiti obožavatelje u Srednju Zemlju da gledaju priču smještenu hiljadama godina prije događaja u “Hobbitu” i “Gospodaru prstenova”.U intervjuu za Entertainment Weekly, autor Patrick McKay rekao je da kreatori “nisu zainteresirani” za snimanje serije “o mlađoj verziji istog svijeta koji ste poznavali”.

“Željeli smo ići daleko, daleko, daleko u prošlost i pronaći priču koja bi mogla stajati na vlastitim nogama”, nastavio je: “Ovo je bilo ono za što smo smatrali da nije rečeno na razini i mjerilu i s dubinom koju smo smatrali da zaslužuje.”Opis serije obećava uvođenje “grupe likova, poznatih i novih”, s onima poput Galadriel, Elronda i visokog kralja Gil-galada koji su već otkriveni u prethodnim teaserima i slikama.Snimana na Novom Zelandu, serija je smještena u doba kada su stvorene velike sile, a kraljevstva ne samo da su se uzdizala do slave, već su se i rušila.

Izvor Klix.ba