U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, u Krajini, a tokom dana ponegdje u centralnim djelovima, može pasti i malo kiše. Poslijepodne doći će do smanjenja oblačnosti u Hercegovini i na jugozapadu.Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U većem dijelu Bosne se očekuje pretežno oblačno vrijeme i u petak. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima se očekuje i kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva.

Izvor Hajat.ba