Pravilna njega kose zahtijeva cjeloživotno učenje, od izbora pravog šampona, regeneratora i maski za kosu, do toga koliko ju često morate šišati i farbati. Čini se da svakih nekoliko godina naši pramenovi prolaze kroz veliku promjenu, bilo da se radi o pubertetu, trudnoći ili prirodnom procesu starenja. Ali jedan od najneugodnijih prijelaza je onaj kada sijede počnu rasti brže nego što ih možemo ofarbati, a čini se kao da smo u salonu bili prije dvije sedmice.U tom trenutku najprirodnije je zapitati se – trebam li prestati farbati kosu? Sijeda kosa nije najgora stvar koja vam se može dogoditi. Zapravo, brojne su prednosti puštanja sijede kose, a jednom kada saznaš za njih, morat ćete dvaput razmisliti hoćete li uopće ikad više farbati kosu.

Kosa će ti biti zdravija

Ako prestanete farbati kosu, ona će postati zdravija. Razmislite samo o tome šta se događa kada je farbaš – nanošenje boje podiže zaštitne proteine kose tako da hemikalije mogu prodrijeti u pramen i promijeniti njegovu boju. Iako to može rezultirati blistavom nijansom, to oslabljuje kosu, što može uzrokovati lomljivost, suhoću i sveukupno stanjivanje  kose.To se posebno odnosi na farbanje sijede kose, koja je već sama po sebi krhka. Dakle, ako je prestanete farbati vjerojatno ćete primijetiti koliko ti je kosa zdravija i koliko bolje izgleda.

Uštedjet ćeš puno novca

Odlukom da prigrlite svoju sijedu kosu možete uštedjeti novac. Bez obzira na to odlazite li svakog mjeseca u frizerski salon ili same farbate kosu kod kuće, na ovaj ćete način uštedjeti puno novca, a također vam više neće trebati skupe maske za kosu, ulja i šamponi za zaštitu boje koji su često potrebni obojenoj kosi kako bi očuvala njezin sjaj.

Izvor Avaz