Kraljica Elizabeta preminula je u 96. godini života, a ova vest je pogodila kako Veliku Britaniju, tako i ceo svet. Ostaće zapamćena po svojim mudrostima i po oštroumnosti zahvaljujući kojoj se isticala. Prva među njima je bila o važnosti odmora za uspeh u životu.“Svi moramo da uspostavimo pravu ravnotežu između akcije i razmišljanja. Uz toliko stvari koje vam odvlače pažnju, lako je zaboraviti da zastanete i napravite pregled.”

Druga je vezana za porodične odnose koji nikada nisu savršeni.“Kao i sve najbolje porodice, i naša ima udeo ekscentričnosti, naprasitih i svojeglavih mladih i porodičnih nesuglasica”, citirao je Daily Mail kraljicu 1989. godine.Ona se uvek borila za prava žena. To je dokazala time što je ukinula prednost muškaraca u odnosu na žene, kada je nasleđivanje britanske krune u pitanju.

“Teško je shvatiti da su žene u Britaniji tek pre nešto manje od 50 godina dobile pravo da glasaju, ali od Parlamenta je prvi put zatraženo da to odobri pre 100 godina”, rekla je kraljica, a prenosi Independent.“Ipak, usprkos ovim nedostacima, žene su bile te koje su u surovi napredak čovečanstva udahnule nežnost i brigu”, dodala je.

Izvor Novosti