Kolumbijska pjevačica Šakira je prvi put progovorila o svom raskidu od Žerara Pikea nakon 12 godina zajedničkog života i dvoje zajedničke djece, ali je odlučila da ne priča o njegovoj novoj vezi sa mnogo mlađom ženom, za koju tvrde da je njena kopija.Šakira je bila iskrena o tome koliko je život bio težak, proteklih mjeseci, jer se njena veza sa fudbalskom zvijezdom potpuno raspala. Pjevačica sa fudbalerom ima dva sina nad kojima je nedavno dobila puno starateljstvo, a sada je dala prve javne komentare o raskidu.

“O ovome je zaista teško pričati uživo, pogotovo zato što je ovo prvi put da sam se osvrnula na ovu situaciju u intervjuu. Do sad sam samo ćutala i samo pokušala da obradim cijelu situaciju. Uh, i da, teško je pričati o tome, posebno zato što još prolazim kroz to, i zato što sam u žiži javnosti i zato što naše razdvajanje nije kao obično razdvajanje, zato je ovo teško ne samo meni, već i mojoj djeci. Nevjerovatno teško”, objasnila je pjevačica.

Pomenula je da je čitavoj njenoj porodici teško palo konstantno praćenje i objavljivanje detalja iz njenog privatnog života.“Sve u svemu, teško je. I pokušala sam da sakrijem situaciju pred svojom djecom. Trudim se da to uradim i da ih zaštitim, jer to je moja misija, broj jedan u životu. Ali onda čuju stvari u školi od svojih vršnjaka ili naiđu na neke neprijatne vijesti na mreži, i to stvarno utiče na njih”, zaključila je.Šakiru su pitali kako je prihvatila da je njihova veza gotova, ali je ostala uzdržana u vezi nove romanse svog bivšeg.

“Mislim da su ti detalji nekako previše privatni da bi ih dijelili, barem u ovom trenutku… sve je tako sirovo i novo. Mogu samo da kažem da sam sve što sam imala uložila u taj odnos i svoju porodicu”, tužno je rekla Šakira.Govorila je o tome da je imala “nomadski život“ prije nego što su njihova djeca pošla u školu, a zatim da su se preselili u Barselonu radi Pikeove fudbalske karijere umjesto da se preseli u SAD zbog svoje muzike.

“I tako, jedno od nas dvoje je moralo da uloži taj napor i žrtvuje se. Ja sam upravo to uradila – stavila sam svoju karijeru u drugi plan i došla u Španiju da ga podržim kako bi mogao da igra fudbal i osvaja titule. To je bila žrtva ljubavi. Zahvaljujući tome, moja djeca su dobila ovakvu mamu, a ja sa njima imam nevjerovatnu konekciju koja je neraskidiva i koja nas održava. To je to. To je sve što mogu da kažem”, zaključila je.

Izvor CDM