Kume beogradske Parade ponosa, pjevačice Sara Jo i Nataša Bekvalac, u znak podrške LGBT zajednici i predstojećem Europrajdu u glavnom gradu Srbije fotografisale su se potpuno nage, a te fotografije je večeras na svom Instagram profilu objavila Bekvalac.Fotografije su napravljene u sklopu izložbe “Tragovi” istaknutog fotografa Miloša Nadaždina, piše magazin Story.Europrajd je zakazan za subotu, no još nije izvjesno hoće li ga biti.U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu – piše u uvodu teksta ispod fotografija.

“No, ni Isus ne kažnjava. Već misli srcem i glavom, i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: ‘Ko nije grešan neka kazni grešnicu’. Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije. Isus dalje kaže: ‘Budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi’. Kako smo do toga došli? Da možeš biti zmija i bezazlena u isto vrijeme? Suština je, izgleda, da stradamo i kao mudri i kao bezazleni, ali i kao grešni. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas. Ne u osudi, mržnji, kazni i zabrani drugog”, između ostalog, piše ispod fotografija na profilu Bekvalac.Zašto ponos je isto pitanje kao i – zašto spas,piše u nastavku teksta.

“Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. A, kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života. Moja filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi. A, šta je ljubav nego Bog? Nije kriva Eva, ni zmija, a ni Adam. Zmija uostalom nije žena. Zmija je prerušeni Lucifer koji je za sobom u grijeh povukao čovjeka. Je li Adam čovjek? A, Eva? Ko je povjerovao zmiji, a ko je zbog tog lakovjerstva najviše na Zemlji platio”, novi je dio teksta ispod fotografije koja je večeras “srušila” Instagram.“Nego, šta je grijeh? Nabrajanje deset Božijih zapovijesti? Možda je jedini grijeh negirati ljubav. Ipak je sve nas Bog, s ljubavlju, stvorio”, zaključak je teksta.

Izvor CDM