Kako su sirene mitološka bića koja su smatrana simbolom nedodoljive zavodljivosti vekovima unazad, nije ni čudo što se pojavio novi tred šminkanja koji korisnici TikToka-a nazivaju “siren eyes” odnosno “oči sirene”.Ovakvom šminkom dobićete efekat misterioznog pogleda , kao i efekat blagog liftinga, te nije ni čudo da su se mnoge svetske zvezde poput Zendaje, Bele Hadid, Alekse Demi odlučile za ovaj izgled za crveni tepih.

Ovaj make up trik nova je verzija klasičnog ‘cat eye’ izgledu, a radi se o ‘produženom’ mačkastom pogledu gde se potez olovkom ili tušem produžuje u unutarnjem uglu oka prema nosu i izdužuje na spoljašnjem ‘krilu’. Postizanje ovog ‘noir’ imidža zapravo je vrlo jednostavno – ukoliko ste vešte s tušem ili olovkom.

Ovaj trik zahteva i malo eksperimentisanja jer ga je potrebno prilagoditi pojedinom obliku oka. One s manjim očima mogu srednji deo kapka dodatno da vizuelno ‘otvore’ linerom u boji kože, one s bliže položenim očima treba da stave malo manje eyelinera u unutrašnji ugao, a pogled mogu dodatno da otvore svetlijom sedefastom senkom.

Izvor Novosti