Hulu je obnovio svoju Emijem nagrađenu seriju Sluškinjina priča za još jednu, šestu i posljednju sezonu.Saopštenje dolazi uoči premijere pete sezone 14. septembra.Istovremeno, nastavak serije “Testamenti”, takođe zaosnovan na romanu Margaret Atvud, uveliko se sprema. Njena radnja dešavaće se šest godina nakon kraja šeste sezone.

“Bila je prava čast ispričati priču o revolucionarnom romanu Margaret Atvud i mi smo oduševljeni što gledaocima donosimo šestu i posljednju sezonu. Zahvalni smo Hulu-u i MGM-u što su nam dozvolili da ispričamo ovu priču, koja je nažalost ostala relevantna tokom čitave serije”, saopštio je Burs Miler, reditelj serije “Testamenti”.

Predstojeća peta sezona prati Džun (Elizabet Mos) nakon ubistva komandanta Voterforda (Džozef Fajns) i posljedice sa kojima se mora suočiti zbog svoje uloge u tom jezivom ubistvu. U najmanju ruku, moraće da se nađe oči u oči sa njegovom udovicom Serenom (Ivon Strahovski), a na nekom nivou i Gileadom. Ali uglavnom, biće primorana da redefiniše svoj identitet i svrhu, sada zauvijek promijenjenu.

U međuvremenu, komandant Lorens (Bradli Vitford) sarađuje sa Nikom (Maks Mingela) i tetkom Lidijom (En Daud) dok pokušava da reformiše Gilead i da se uzdigne na vlast. Ali ko zna šta komandant i Nik — koji je pomogao Džun da se dočepa Voterforda za ubistvo — imaju u rukavu?

Još u Кanadi, Džun uz pomoć Luka (O.T. Fagbenle) i Mojre (Samira Vilei), bori se sa Gileadom iz daljine dok nastavlja svoju misiju spašavanja i ponovnog ujedinjenja sa Hanom.U petoj sezoni takođe igraju Medlin Bruer, Amanda Brigel, Sem Džeger i Mekena Grejs, prenosi Telegraf.Prva epizoda 5. sezone emitovaće se 14. septembra.

Izvor CDM