Kosa uokviruje naše lice, a dobro odabrana frizura može našem licu dati lepši, gotovo izvajani izgled. Pravi kroj može okruglim licima dati prelepu definiciju, a čak i ako nemate okruglo lice, ali se borite sa viškom kilograma, može vas vizuelno učiniti mršavijim.Pravilo koje svakako morate da se pridržavate ako želite da postignete definisan izgled je da izbegavate frizure koje će učiniti lice još ravnijim, odnosno istaći njegovu širinu.

Naravno, trebalo bi da izaberete frizuru u kojoj ćete se osećati odlično, ali mi ćemo vam ipak malo pomoći da se orijentišete u moru frizura šta će vam izuzetno pristajati. Ovo su vrhunske frizure koje biste trebali uzeti u obzir ako želite da postignete definisaniji izgled na licu ili ako želite da vam lice izgleda tanje.Frizer Kris Eplton, koji je sarađivao sa velikim imenima kao što su Kim Kardašijan i Džej Lo, smatra da postoji nekoliko frizura koje izgledu odmah daju vitkost.- Kovrdžava kosa koja je sklonjena sa lice daje vam zategnutost, jer se vide jagodice, a to dodatno “mršavi” lice – savetuje frizer na društvenoj mreži Tik Tok.

On dalje objašnajva i koliko je važno na koji način nosimo razdeljak. Smatra da bočni razdeljak nije dobro rešenje ukoliko biste da vam lice izgleda mršavije.– Razdeljak na sredini čini da linija kose izgleda punije, a vi mlađe jer su vam jagodice izraženije.„Želiš da povučeš te jagodice i podigneš konjski rep za savršeni ugriz.“ Postavljen pre manje od dan, video je već postao viralan na društvenim mrežama, gde je pregledan preko 1,7 miliona puta.

Lob (dugi bob)

Savršena opcija za lica koja žele da izgledaju vitkije je svakako trenutno veoma popularan lob, odnosno dugi bob. Dužina od oko 8 do 10 centimetara ispod nivoa brade je savršena za vas. Ako tražite definiciju, odlučite se za razbarušenu, slojevitu opciju umesto klasičnog ravnog reza. Dužina brade i iznad brade je rizična za okrugli tip lica i treba je izbegavati.

Duga, slojevita kosa

Ova frizura je savršena za dugokose devojke koje ne žele da skrate kosu. Možete zadržati dužinu, ali ne tako da beživotno pada duž lica, ali morate kosi dati dimenziju slojevitim šišanjem. Dugi slojevi će vizuelno izdužiti lice, ali imajte na umu da morate da napravite volumen u donjem delu kose, pri krajevima, a ne u gornjoj polovini, što bi moglo vizuelno da proširi okruglo lice.

Šiške na stranu

Šiške sa strane će odgovarati bilo kojoj dužini kose i okruglom licu. Daće mekoću i balans okruglom licu, ali pazite da ne budu prekratke jer možete postići suprotan efekat. Trebalo bi da budu barem dovoljno dugačke da dosegnu polovinu dužine vašeg nosa. Šiške na stranu će takođe lepo naglasiti oči, pa ako je ta crta lica vaš adut, svakako izaberite ovu opciju.

Izvor Alo.rs