Novi lik u hrvatskoj telenoveli „Pogrešan čovek” je Vladimir, koga tumači Saša Joksimović. Glumac, koga gledaoci pamti po rolama u serijama: „Selo gori, a baba se češlja”, „Budva na pjenu od mora”, „Greh njene majke”, „Ranjeni orao”… otkriva da mu veoma prija snimanje „Pogrešnog čoveka”, jer se na setu sve odvija bez tenzije i nervoze.- Igram lik lečenog alkoholičara koji se kroz čitav serijal nalazi u klinici za odvikavanje. Ovih dana nastavljam snimanje i razmišljam da li ću zauvek ostati tu? Možda me pisci i izleče, videćemo – kroz smeh za „Blic TV magazin” priča Saša Joksimović, koji je u svojoj više od dvodecenijskoj karijeri najviše snimao serije.- Snimao sam i filmove, ali ne toliko koliko serije. Dve decenije zvuče jako dugo. Zar je moguće da sam toliko star?

Ove godine glumac će obradovati najmlađu publiku novogodišnjom predstavom „Uspavana lepotica” u Centru „Sava“.- Volim da igram dečje predstave jer je to poseban osećaj. Treba detetu držati pažnju tokom cele predstave i to je najteži deo posla. Dete ne ume da odglumi da mu se nešto sviđa. Ukoliko mu se ne sviđa, odmah iskazuje nezadovoljstvo, postaje mu dosadno i počinje da bude glasno. To treba ukrotiti, pre svega dobrom predstavom, glumom. Ja imam tu sreću da nikada nisam imao tih problema i da sam igrao u zanimljivim dečjim predstavama. Verujte da će „Uspavana lepotica” biti jako zanimljiva, kako deci tako i odraslima jer pruža više od igre – naglašava on.

Glumac nam otkriva da njegov sin Ilija voli tatu da gleda u svim projektima i odgledao je skoro sve njegove predstave, tako da jedva čeka da pogleda i „Uspavanu lepoticu”.Na početku karijere Sašu su predstavljali kao Željkovog mlađeg brata, ali poslednjih godina situacija se promenila. Sada ih oslovljavaju kao braću Joksimović, muzičara i glumca.- Tačno, znao sam ja da me čeka ta etiketa i mogu da priznam da se nisam obazirao previše na nju. Istina je da će neko da bude zlonameran a neko ne, u odnosu na to šta sam ja i ko sam ja. I ja se i dan-danas šalim na svoj račun kada je moj brat u pitanju. Bitno je da ste veseli, pozitivni i raspoloženi u životu i da verujete u sebe. Sve ostale etikete nisu toliko presudne. Što se tiče zajedničkih projekata, od proleća već je moguća saradnja.

Izvor Blic