Anđelina Džoli optužila je nedavno bivšeg supruga Breda Pita da je u alkoholisanom stanju 2016. godine napao nju i djecu tokom leta privatnim avionom, što je kumovalo njihovom kasnijem razvodu.Pit je to demantovao, a danas je na TikToku osvanula fotografija pisma koje je Džoli uputila Pitu početkom prošle godine, a čiju su vjerodostojnost potvrdili izvori bliski bivšem paru, pišu američki mediji.Ona počinje pismo napomenom da to čini kako bi suzdržala emocije, a prije nego što je objasnila svoju odluku da proda udio u vinariji “Chateau Miraval”, čiji je suvlasnik Pit i zbog koje se i danas svađaju i tuže, prisjetila se lijepih dana.

“To je mjesto na koje smo doveli blizance (Noksa i Vivijen) i gdje smo se vjenčali. Mjesto koje je obećavalo i za koje sam mislila da ćemo tu ostariti. Čak i sada je nemoguće ovo napisati bez plača. Čuvaću sjećanja na ono što je bilo prije deceniju”, napisala je Džoli.Anđelina je dodala da je “vidjela mnogo bezobzirnog ponašanja”, pretjeranog trošenja novca i odluka za koje nije konsultovana.Ona je napomenula i da su je “povrijedile odluke koje su donesene i koje ne pokazuju interes za dijeljenjem posla” ili ga “iz temelja mijenjaju u nešto što bi bilo manje zdravo za  njihovu djecu”

Ključan problem u priči je – alkohol.“Bila sam potresena nakon što sam vidjela slike koje su objavljene, a na kojima je jasno da firma prodaje alkohol. Smatram da je to neodgovorno i nije nešto što bih željela da djeca vide. To me je podsjetilo na bolna vremena”, obrazložila je glumica zašto je odlučila da proda svoj dio.

Izvor CDM