Zaspati sa osjećajem nepodnošljive gladi nije dobra ideja i zbog toga ćete se dugo prevrtati sa bolom u stomaku – a ujutru ćete ustati sa osjećajem umora i krugovima bez dna ispod očiju.Vjeruje se da je svježi sir idealan za noćnu užinu. Ali najbolje je izbjegavati ljude koji imaju sklonost ka bubrenju mliječnih proizvoda prije spavanja. Dajte prioritet drugim grickalicama. Naravno, oni nemaju takav šok dio proteina. Ali oni ubrzavaju metaboličke procese i uklanjaju višak vode iz tijela.

Heljda

Heljda je poznata po snažnom djelovanju protiv edema. Zbog toga se tako često preporučuje trudnicama da jedu. Ali pokušajte da što manje solite žitarice: u suprotnom će se njen korisni efekat smanjiti.

Suva kajsija

Suva kajsija ima blago laksativno dejstvo i pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz organizma. Međutim, ne zaboravite da dobro popijete takvu užinu, jer sadrži puno šećera!

Jabuka

Glavna dekongestivna komponenta u jabukama je kalijum. Ovaj element u tragovima pomaže u uklanjanju viška tečnosti, a takođe poboljšava varenje.

Osim toga, jabuke su bogate vitaminima B, koji su poznati po svojoj sposobnosti da oslobode stres i opuste se. Savršen izbor prije spavanja!

(novosti)