Izaberite vašu omiljenu boju i nacrtajte ono što vam prvo padne na pamet. Potom nađite stare crteže i uporedite ih, jer ova analiza zahteva više crteža.U nastavku teksta pročitajte rezultate.

Boje

Kada na crtežima dominiraju žuti tonovi, znači da je čovek vedre prirode. Ne samo da je izuzetno topao i prijatan, već je i inteligentan.Roze nijansa je simbol potrebe za ljubavlju, pažnjom i poštovanjem.Crvena boja je prvi izbor nestrpljivog i avanturistički nastrojenog čoveka koji želi da proba sve i odmah.Zelene tonove izabraće osoba koji voli prirodu, ali ima i naglašenu umetničku crtu.Tamo gde preovladavaju plave nijanse, stoji komunikativna, nežna i uravnotežena osoba.Ljubičasta boja je odraz racionalnog, ali i zahtevnog karaktera. Odaje hladnu osobu koje se često oseća nesigurno u životu.

Simboli

Porodica na crtežu dobar je pokazatelj emocionalnog zadovoljstva, porodične bliskosti i zdravog odnosa, pa je važno da li su lica nasmejana, tužna ili ljuta, da li na papiru fali neko od članova…Kuća koja na crtežu ima sve delove, simbolizuje osećaj sigurnosti, bezbednosti i ušuškanosti, dok izostajući delovi mogu da ukažu da nešto ili mnogo toga nedostaje.Sunce ukazuje na radost ili potrebu za osmehom, a ukoliko je nacrtano iza oblaka, može da znači da je osoba usamljena i želi da više vremena provodi sa ljudima, navode Novosti.

Izvor Krstarica