Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne putev: Tuzla-Lukavac , Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko),  Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Jajce-Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, u kanjonu “Tijesno”, od danas (09.09.) pa do 17.09. od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Banja Luka-Jajce, dionici Karanovac-Crna Rijeka. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.09. izvodit će se testne vožnje, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će se regulisati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa neće plaćati putarinu.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor Bihamk