Paramount+ je objavio igranu seriju o njujorškom mafijašu koji nakon 25 godina izlazi iz zatvora i odlazi u Tulsu u Oklahomi. Ovo je prva Staloneova glavna uloga u seriji nakon 80 filmova u karijeri.Silvester Stalone igra mafijaškog bosa Dvajta Manferdija u novoj seriji Tulsa King koju potpisuje sada već čuveni Tejlor Šeridan, autor hitova Yellowstone, Mayor of Kingstown, i 1883.Tulsa King je prva serija u kojoj Stalone igra glavnu ulogu, još od njegovog pojavljivanja u seriji Las Vegas davne 2005.

Stalone tumači Dvajta “Generala” Manfredija, njujorškog mafijaškog kapa upravo puštenog iz zatvora nakon služenja kazne od 25 godina. On od svog bosa dobija zadatak da se preseli u Talsu u Oklahomi i napravi ogranak njihove kriminalne organizacije. Kada Manfredi, međutim, shvati da ga je mafija poslala u nepoznatu sredinu s drugim motivom od izrečenog, on odlučuje da se osamostali i napravi svoje kriminalno carstvo s ljudima koji nisu iz njegovog uobičajenog miljea.

Seriju Tulsa King osmislio je Tejlor Šeridan, izuzetno plodonosan filmski i televizijski autor, koji je, između ostalog napisao scenario filma Sikario i njegovog nastavka. Seriju će dalje razvijati Terens Vinter, još jedan veteran televizijske produkcije, koji se može pohvaliti radom na krimi serijama Porodica Soprano i Carstvo poroka, kao i scenariom za film Vuk sa Vol Strita.

Izvor CDM