Tejlor Svift je osvojila četiri MTV EMA nagrade, a među dobitnicima priznanja su i Hari Stajls, Niki Minaž i Dejvid Geta.Tejlor Svift je bila veliki pobjednik ovogodišnjih MTV evropskih muzičkih nagrada, pokupivši četiri EMA nagrade, uključujući najbolji video, najboljeg izvođača, najbolji pop i najbolji video u dugom formatu za njenu desetominutnu verziju “All Too Well”.Napominjući da je video prvi “film” koji je režirala, ona je rekla da ju je to iskustvo naučilo “kako snimanje filma može biti prirodni nastavak mog pripovijedanja, baš kao i pisanje pjesama”.

Hip-hop superzvijezda Niki Minaž, francuski elektro di-džej Dejvid Geta i korejski dječački bend “Seventin” takođe su ponijeli više trofeja na MTV EMA 2022, koji su emitovani uživo iz Diseldorfa.Minaž je osvojila nagradu za najbolju pjesmu za “Super Freaky Girl”, kao i nagradu za najboljeg hip-hop izvođača. Geta je osvojio EMA za najbolju elektronsku numeru i najbolju saradnju, koju je podijelio sa američkom pop pjevačicom Bebe Reksom za njihovu numeru “I’m Good (Blue)”.Bend “Seventin” je osvojio EMA kao najbolji novi izvođač, kao i priznanje za najbolji prodor.

Britanska pop zvijezda Hari Stajls imao je sedam nominacija, uključujući za najboljeg izvođača, najbolju pjesmu i najbolji video. Na kraju je morao da se zadovolji jednom MTV EMA – za najbolju pjesmu.Nagradu za najbolje rok izvođače je dobio engleski bend “Mjuz”. Primajući nagradu, frontmen grupe, Met Belami, posvetio je trofej i novi album benda “narodu Ukrajine i ženama Irana. Svi oni se bore za svoju slobodu dok mi večeras slavimo”.Kloi je osvojila nagradu kao najbolji R&B izvođač, dok je korejska reperka Lisa osvojila trofej za najbolji kej-pop, a najbolji latino izvođač je brazilska kantautorka Anita.Nagrada u novoj kategoriji najboljeg metaverzuma pripala je kej-pop grupi djevojaka “Blekpink” za njihov koncert u popularnoj mobilnoj video-igri PUBG Mobile.

Izvor CDM