​Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2.000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i masnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za povećanje životnog vijeka.Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti posudu.Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuvati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Pored toga sto uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprečava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris.Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Preporučuje se da ovaj lijek uzimate na prazan stomak svakog jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka, prenosi b92.

Izvor B92