Iako relativno nove društvene mreže imaju sve veću popularnost, mnoge svjetske zvijezde ostale su odane Instagramu.Najpraćenije svjetske zvijezde prate milioni ljudi…

10. Taylor Swift – 224 miliona pratilaca

Tejlor je američka pjevačica i kantautorka. U karijeri dugoj 14 godina osvojila je 23 priznanja „American Music Awards“ i 10 „Grammy“. Prodala je više od 50 miliona primjeraka albuma. Jedna je od rijetkih pjevačica koje nisu imale pad u karijeri.

9. Khloe Kardashian – 270 miliona pratilaca

Kao rijaliti zvijezda proslavila se zajedno sa svojom porodicom. Popularnost je stekla 2007. godine, kada se emitovao najpopularniji svjetski rijaliti program „U korak sa Kardašijanima“.

8. Beyonce Knowles – 275 milion pratilaca

Bijonse je američka pjevačica, tekstopisac i muzički producent. Muzikom se bavi od djetinjstva, prve uspjehe je zabeležila još krajem devedesetih, a sada važi za jednu od najvećih svjetskih zvijezda kada je muzika u pitanju.

7. Kim Kardashian – 330 miliona pratilaca

Kim je najpoznatija svjetska rijaliti zvijezda. Popularnost je stekla u programu „U korak sa Kardašijanima“, ali i burnim ljubavnim životom o kojem često pišu svjetski mediji.

6. Ariana Grande – 331 milion pratilaca

Mlada američka pjevačica i glumica svoju muziku temlji na ličnim iskustvima, što je privuklo ogromnu pažnju publike. Takođe, mnogi ističu njen vokal kao nešto što je čini jedinstvenom na muzičkoj sceni.

5. Dwayne „The Rock“ Johnson –  337 miliona pratilaca

„The Rock“ se proslavio kao glumac i rvač. U obje profesije ostvario je ograman uspjeh i izgradio zapaženu karijeru.

4. Selena Gomez – 346 miliona pratilaca

Svjetsku slavu stekla je kao glumica, pjevačica i producentkinja.

3. Lionel Messi – 360 miliona pratilaca

Argentinski fudbaler sedam puta je bio proglašen za najboljeg fudbalera svijeta. Trenutno igra za francuski klub Pariz Sen Žermen.

2. Kylie Jenner – 370 miliona pratilaca

Medijska ličnost bavila se i manekenstvom, ali i preduzetništvom. Postala je popularna u toku emitovanja rijaliti programa „U korak sa Kardašijanima“, od 2007. do 2021. godine.

1. Cristiano Ronaldo – 480 milion pratilaca

Fudbalska zvijezda pet puta je bio proglašen za najboljeg fudbalera svjieta. Trenutno igra za Mančester junajted, a svoju ogromnu svjetsku popularnost i veliki broj obožavateljki stekao je i atraktivnim izgledom.

Izvor Kolektiv.me