Onog trenutka kad kažete sudbonosno “da” niste obezbedili sreću do kraja života. Brak, kao što je poznato, zahteva puno truda i ulaganja, ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu saveta i predloga kako popraviti stvari.Međutim, iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri saveta za “srećan” brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate.

1. U redu je ako nema seksa

Sedmicu ili dve, pa i mesec dana bez seksa, naravno, ne moraju značiti da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan deo bračnog života i ako izostaje duže vreme, to nije u redu i verovatno znači da nekakav problem ipak postoji.Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovora na pitanje šta se događa i rešili problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend… Pitanje je – želite li zaista stalno da budete pod pritiskom da morate uraditi nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini beg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše.

3. Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se… dete će možda rešiti vaše probleme – ali na vrlo kratko razdoblje, a kada početno uzbuđenje prođe, vratiće se svi problemi koji su vas morili pre bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, pre nego se “bacite” na pravljenje dece, popravite svoj odnos.

Izvor Direktno.rs