Od 15. novembra tri nova filmska naslova naći će se na repertoaru kina Cinema City: “Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela”, “Plivaj muški” i “Burn the Stage: The Movie”.

“Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela” je anvanturistička fantazija u kojoj glavne uloge tumače oskarovac Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law i mnoga druga svjetski poznata filmska imena.U novom nastavku Čudesnih zvijeri pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi “Harry Potter i darovi smrti” čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije nego što su postali najgori neprijatelji.Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija, a uz sjajan scenario i režiju ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Osjećaj magije je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak “Čudesnih zvijeri” prava filmska poslastica koja se nikako ne smije propustiti.

“Plivaj muški” je francuska komedija redatelja Gillesa Lellouchea u kojoj glavne uloge tumače Noee Abita, Mathieu Amalric, Jean-Hugues Anglade…Upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o grupi četrdesetogodišnjih muškaraca, svi u krizi srednjih godina, koji odluče formirati prvi klub sinhroniziranog plivanja za muškarce. Uprkos skepticima i ismijavanju, trenirani od šampionke, grupa muškaraca kreće na nevjerojatnu avanturu i put na kojem će otkriti mnogo jedni o drugima.

“Burn the Stage: The Movie” je dokumentarno-muzički film koji se u Cinema Cityju otvara 15. novembra uporedo s ostatkom svijeta kao ekskluzivna event projekcija. “Burn the Stage: The Movie” film je o bendu BTS, a donosi nam priču iza scene s turneje BTS WINGS TOUR i svjedoči meteorskom uspjehu benda. Filmski doživljaj koji se ne propušta pruža intiman pogled na ono što se dešava kada najuspješniji dječački bend svih vremena ruši barijere i napada svjetsku muzičku scenu. Ekskluzivni snimci s turneje i intervjui sa svakim članom benda ponaosob pružit će fanovima, bez presedana, jedinstven pogled u njihove živote i priliku da zajedno sa svojim omiljenim bendom proslavljaju uspjehe na velikim kino platnima širom svijeta.Pored tri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju kriminalističku akciju “Južni vetar” s Milošom Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Draganom Bjelogrlićem u glavnim ulogama, zatim muzičku biografsku dramu “Bohemian Rhapsody” u kojoj glavne uloge tumače Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, te akcijski horor “Overlord” producenta J.J. Abramsa.Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi “Stopalići”, “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju”, te porodična fantazija “Orašar i četiri kraljevstva”. Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Izvor Klix.ba