TRI pobede, dva remija, skoro siguran korak kroz pet kola Lige nacija i duel sa apsolutnim autsajderom na kraju koji bi doneo mnogo povlastica. Večeras u 20.45 na stadionu Partizana Srbija ima priliku da pobedom protiv Litvanije, koja ima svih pet poraza, overi prvo mesto na tabeli 4. grupe C Lige nacija, i da u samo jednoj noći napravi najmanje tri dobre stvari. Ali, nažalost, verovatno bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova.Prvo, “orlovi” Mladena Krstajića mogu da sa prvog mesta odu direktno u B Ligu nacija i drugo, da se lepo opare jer od UEFA za ovakav uspeh stiže nagrada od više od dva miliona evra.- Opet imamo problema sa zdravstvenim biltenom pred utamicu sa Litvanijom. Nemanja Matić je dobio stomačni virus, Aleksandra Kolarova muči bol u nedavno operisanom prstu na nozi. Posle suspenzije zbog žutih kartona u sastav se vraća Milan Rodić, ljubomir Fejsa se oporavio od povrede, pa će ti detalji najverovatnije i ovog puta uticati na startnih 11 protiv Litvanije – poručuje selektor Krstajić pred duel u Humskoj 1.

 

Jedan od zamenika kapitena Dušan Tadić otkrio je još jedan detalj koji u znatnoj meri govori o umoru u finišu Lige nacija.- Mene je lični trener bukvalno “krpio” poslednjih dana od bolova u primicaču i potrudio se da me oporavi za dvomeč Lige nacija. Nadam se da ćemo pobedom završiti nastup u ovom takmičenju i dokazati da smo bili najbolji tim u našoj grupi – kaže Tadić.As Ajaksa i Aleksandar Mitrović su ukupno promašili tri penala u dosadašnjih pet mečeva u Ligi nacija i to je jedan od detalja koji je obeležio put Srbije.- Dešavaju se takve stvari. Bio je to splet okolnosti koje fudbal takođe čine zanimljivim. Nadam se da ćemo i taj segment da popravimo, ali mnogo više od tih penala je važnije da mi pobeđujemo i da smo na pragu da overimo prvo mesto na tabeli – dodaje Tadić.Litvanija je stigla u Beograd sa pet poraza u pet utakmica Lige nacija i to na vrlo simboličan način najavljuje šta ih čeka večeras u Humskoj 1.

SRBIJA – LITVANIJA

STADION Partizana. Početak u 20.45. Sudija: Tohver (Estonija).

SRBIJA: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Fejsa, Maksimović – Gaćinović, Tadić, Ljajić – Mitrović.

LITVANIJA: Šetkus – Vaitkunas, Girdvainis, Žulpa, Baravikas – Šimkus, Vorobjovas – Petravičius, Sirdegas, Klimavičius – Černiš.

 

STIŽU MILIONI

SRBIJA tek treba da dobije desetak miliona dolara za učešće na poslednjem mundijalu u Rusiji, a zanimljivo je da će kasa FSS biti dodatno napunjena za učešće u Ligi nacija. Naime, ukoliko “orlovi” večeras protiv Litvanije overe prvo mesto u svojoj grupi dobiće dodatnih 1,25 miliona evra, a pošto su identičnu sumu dobili samo za učešće u Ligi nacija, onda je ukupna zarada – 2,25 miliona evra.

Izvor Novosti