Twitter počinje sa testiranje dugo iščekivanu “edit tweet” opciju koja, nakon 16 godina postojanja mreže, omogućava korisnicima da izmene tweetove nakon objave, ali sa opcijom uvode se i određena pravila.Dugo tražena opcija je trenutno u fazi testiranja i najverovatnije će funkcionisati slično “edit” opciji na Facebooku.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, tweetovi će moći da se uređuju nekoliko puta u roku od 30 minuta od objavljivanja.- Izmenjeni tweetovi će se pojaviti sa posebnom ikonicom i vremenskom oznakom, kako bi korisnicima bilo jasno da nije u pitanju originalni tweet – navodi se u saopštenju.Oznaka na izmenjenim tvitovima će uključivati kompletnu istoriju promena, a Twitter kaže da opciju testira na malom broju korisnika, kako bi isključili moguće zloupotrebe.

Međutim, kada se završni interno testiranje opcije, funkcija “edit tweet” postaće dostupna samo “Twitter blue” pretplatnicima. Ovo znači da, ukoliko želite da koristite opciju, morate se pretplatiti na ovu društvenu mrežu sa 5 dolara mesečno. Da li će i kada biti dostupna svima za sada nije poznato.Džej Salivan, potpredsednik Twiitera, početkom ove godine izjavio da je ova opcija “najtraženija već dugi niz godina”, ali da je dugo nisu uvodili zbog zabrinutosti oko moguće zloupotrebe.

Izvor 24sedam