U našoj zemlji se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku dana povremeno slabe padavine u Hercegovini. U večernjim satima kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 19 °C.

Za sutra se najavljuje oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13,a dnevna od 10 do 16 °C.U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne prestanak padavina na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u ostatku dana i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 19 °C.

Za petak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje Hercegovini, na u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 11, na jugu od 12 do 16 °C.

Izvor Avaz