U Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Za utorak se najavljuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i nisket oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske naoblake. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Izvor Avaz