U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na zapadu i jugu može pasti i malo kiše. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje razvedravanje tokom dana. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

Za četvrtak se najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Ponegdje na jugu i jugozapadu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U subotu malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni.

Izvor Avaz