Martin Skorseze ponovo okuplja bandu. Oskarom nagrađen filmski stvaralac koji je režirao film Bande Njujorka iz 2002. potpisao je ugovor da bude izvršni producent televizijske adaptacije romana koji je inspirisao film i režira prve dve epizode ​​serije.„Ova era američke istorije bogata je likovima i pričama koje nismo mogli u potpunosti da istražimo u dvoiposatnom filmu“, rekao je Skorseze u izjavi za sajt Deadline i dodao: „Televizijska serija nam omogućava vreme i kreativnu slobodu da oživimo ovo turbulentno doba i sve implikacije koje je imalo i još uvek ima na naše društvo.”

Seriju zasnovanu na knjizi Herberta Ešburija iz 1927. godine razvija Miramax Television, a njen glavni kreator biće Bret Lenard, koji je napravio priču sa potpuno novim likovima u odnosu na film. Podsećamo vas, Skorsezeova istorijska drama bila je usresređena na sukob bande novih i starih irskih imigranata i bande starosedeoca u Njujorku sredinom 19. veka. Glavne likove su igrali Leonardo Dikaprio, Danijel Dej-Luis i Kameron Dijaz, a film je imao solidne kritike i gledanost.

Serija Bande Njujorka je samo jedan od projekata na kojima će Skorseze raditi u narednom periodu. Slavni reditelj planira da snimi biografski film o Džeriju Garsiji iz grupe Grateful Dead, sa Džonom Hilom u glavnoj ulozi. Sledeće godine se očekuje izlazak filma Killers of the Flower Moon, njegovog šestog projekta sa Leonardom Dikaprijem, a nakon toga bi trebalo da sarađuje sa istim glumcem na filmu The Wager po romanu Dejvida Grena i filmu o Džimu Džounsu, vođi sekte Hram naroda, koja je bila aktuelna tokom ’70-ih. Skorseze je takođe izvršni producent predstojeće Huluove mini-serije Devil in the White City.Serija Bande Njujorka tek treba da nađe svoj dom, ali je poznato da će narednih nedelja biti ponuđena popularnim kablovskim televizijama i striming servisima.

Izvor Danas