U Hercegovini danas pretežno sunčano. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U srijedu preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U četvrtak sunčanije prije podne. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Očekuje se naoblačenje u drugom dijelu dana koje će usloviti kišu uglavnom na području Krajine. Vjetar slab, prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

Izvor Avaz