Fitnes instruktorica Kayla Itsines još uvijek vrijedno vježba iako je u 24. sedmici trudnoće i pritom motivira sve trudnice da ostanu fizički aktivne dok su u drugom stanju.Ona na svom Instagram profilu postavlja vježbe koje radi, a neke od njih su čučnjevi s tegovima, mrtvo dizanje i mnoge druge. Ova 27-godišnjakinja ne dopušta da zbog trudnoće propusti treninge, a neki od njenih pratitelja bili su previše zabrinuti za njeno nerođeno dijete.”Ne smiješ dizati tegove u trudnoći. To boli bebu”, rekla je jedna osoba, a druga je dodala: “Osjećam da beba plače”.Itsines je zbog ovih komentara odlučila podijeliti svoju fotografiju kada nije u teretani i odlučila pojasniti zbog čega joj je stomak tako mali.

“Vidjela sam da neke žene pišu da ne smijem dizati tegove dok sam trudna i pitaju me da li je to upće sigurno. Vidite, težine koje podižem su rijetko veće od pet kilograma po ruci. Imajte ovo na umu dok vam govorim sljedeću stvar. Jučer sam bila kod prijateljice koja je trudna i koja je usisavala i brisala podove. Posmatrala sam je kako uzmima dvogodišnjaka s poda i razigrano ga podiže iznad glave pet-šest puta. Onda je to isto dijete sjedilo na njenom stomaku dok ga je nosila u automobil. Stavila ga je u sjedalicu, kao i kolica, te još dvije teške torbe”, ispričala je Itsines i dodala kako je njena prijateljica, kada je došla do odredišta, izvadila kolica iz auta, sastavila ih, izvadila dvije teške vreće iz automobila i otišla na doručak.Itsines je napisala da joj niko ništa nije rekao, niti joj je iko pomogao.”Iako sam je stalno pitala treba li joj pomoć i molila je da mi dopusti da joj pomognem, rekla mi je kako ona to radi svaki dan”, napisala je Itsines.

Napomenula je i kako je vježbanje u trudnoći sigurno te da je to njen način života, jer je navikla biti aktivna. Dodala je da ona ima i dozvolu ljekara da može vježbati i da to ne škodi njenoj bebi.Naglasila je da je modifikovala svoje vježbe te da sada diže upola manju težinu.Fitnes trenerica Tracey Mallett potvrdila je Kayline navode da žene koje su vježbale prije trudnoće mogu nastaviti podizati tegove, ali da prvo provjere svoje zdravstveno stanje s ljekarom. Dodala je i kako je trening s tegovima sjajan način da ostanete u formi tokom trudnoće, a ima i određene beneficije nakon poroda.

Izvor Klix.ba