U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Nešto manje oblačnosti i bez padavina se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne. Tokom dana, u cijeloj zemlji se očekuje kiša koja će lokalno biti i intenzivnija. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Sutra na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini u četvrtak oblačno vrijeme sa slabom kišom. U planinskim dijelovima i sa slabim snijegom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Izvor Avaz