​Svaka djevojka teži da ima što bujniju, sjajniju i zdraviju kosu, pa zbog toga poseže za brojnim prreparatima.Međutim, i pojedine namirnice u kuhinji mogu biti odlična zamjena.Italijanska dermatološkinja, Frančeska Fusko savjetuje da isprobate trik sa šećerom.Sve što treba da uradite jeste da ubacite kašiku ove namirnice u šampon.

Postoji više razloga zbog čega bi to trebalo da uradite. Naime, šećer u preparatu za pranje kose omogućava da odradite istovremeno i piling glave jer ćete tako postići dva efekta – uklonićete mrtve ćelije i omogućiti da i drugi proizvodi, poput maske ili regeneratora, bolje djeluju.

Pored toga, šećer može pomoći u ublažavanju problema peruti, svraba i iritacije. Zdravo teme će omogućiti brži rast kose i zdravih vlasi.Dobra stvar je što vam tjeme neće ostati ulijepljeno, budući da se šećer lako otapa u kontaktu sa vodom.Ali, treba da budete oprezni: preporučuje se da ne koristite šećer pomiješan sa šamponom pri svakom pranju, kako prečesta upotreba ne bi oštetila tjeme glave, prenosi Magazin.Novosti.

Izvor Novosti