Pevač Željko Joksimović, objavio je novi singl “Možda je to ljubav” koji će premijerno da izvede na koncertima u zagrebačkoj Areni 15.2. i 16.2.Balada je snimljena u jednom “tejku” za samo 24h, u dahu i sa sinhronizacijom benda, gudača i Željkovog glasa kakva odavno nije viđena.- Ponosan sam na to što smo uradili pesmu svi odjednom, što se kaže “na tri, četiri sad”. Kao što se nekada radilo. Sve na traku. Analogno. Samo smo dosnimili gudače. I evo je, pesma je stigla. Za Dan zaljubljenih. Za Ljubav – kaže Joksimović.Pesme u kojima se muzika i vokal snimi odjednom su jako retke. Još od 70-ih godina prošlog veka, a pogotovo od 90-ih kada su kompjuteri “ušli” u muzička studija, pesme se prave tako što se snima instrument po instrument, ili se u nekim slučajevima čak i programira muzika, uz korišćenje odgovarajućih softvera.

Nakon toga se radi muzička matrica i peva vokal. Detalji se usavršavaju danima, pa i nedeljama, dok se ne postigne željeni rezultat.Zato je i pesma “Možda je to ljubav” presedan, jer sublimira emocije instrumentalista i pevača. Muziku za pesmu je uradio Željko, a tekst je stigao od čuvenog Fahrudina Pecikoze.- Pecikoza mi je nedavno poslao tekst pesme u telefonskoj poruci, baš kao što je svojevremeno uradio za “Miljacku”. U dahu sam pročitao stihove. Zanimljivo mi je bilo što je na prvo čitanje tekst bio jednostavan, a u isto vreme životan i dubok – prepričava Željko detalje o tome kako je nastala ova pesma.

Melodija je “stigla” u neobičnom trenutku, u naletu inspiracije.- Dok sam putovao prema aerodromu, sedeo sam na pramcu broda i iskomponovao melodiju. Pesma je balada po strukturi, a takvu pesmu nisam snimao još od “Leđa o leđa” – kaže Joksimović.

Bend se brzo okupio par dana kasnije u “Minacordu”, gde nastaje Željkova muzička magija.- Zaista se retko dešava da snimimo sve tako lako, brzo i uigrano. Par dana kasnije napravili smo i spot, svi smo uživali dok smo stvarali ovu numeru, i verujem da će se dopasti mojoj publici – rekao je pevač.

(Telegraf.rs/PR)